Ta hand om dig när du mekar

Det kan vara både roligt och jobbigt att meka. Inte minst kroppen brukar bli lidande om man inte tar hand om den. Det gäller därför att hålla koll på vätskebalansen och undvika att överanstränga kroppen.

Motverka vätskebrist

Under sommaren kan det bli riktigt svettigt att meka och då måste man fylla på med vätska i kroppen. Det finns fantastiska sportflaskor med tryck som du kan ha med dig när du ska meka. Du väljer själv vilket tryck som ska pryda sportflaskan. Om du har en riktigt snygg sportflaska som du kan använda så minskar risken för att du glömmer ta med dig vatten. Det är trots allt väldigt viktigt att dricka mycket när det är varmt ute och om man dessutom mekar bör man vara ännu noggrannare med det.

Värk i kroppen

Vi måste alltid tänka på att ta hand om kroppen. Särskilt nu efter pandemin har många av oss lärt sig att en hälsosam och fungerande kropp inte är någon självklarhet. Att meka kan innebära mycket kroppsligt arbete i osköna positioner. Det gör att det alltid finns en risk för muskelskador eller överansträngning. Du bör därför alltid lyssna på din kropp om du känner att du börjar få ont och då ta en paus. Det kan även hjälpa att smörja in sig med diverse antiinflammatoriska salvor efteråt om man börjar känna att det värker någonstans. Du borde även lära dig av den läxan och ta det lite lugnare nästa gång. Ryggen brukar få ta mycket stryk så det kan även vara bra att försöka hålla den så rak som möjligt under tiden.