Få råd med motorsportintresset

Motorsport kan tyvärr kosta en del och det är inte alltid vi har råd med allt vi önskar. Men det finns sätt att dra ner på andra kostnader så att du får mer pengar över till motorsporten. Kanske är solceller eller en rensning hemma lösningen på bekymret.

Slipp dyra elkostnader med solceller

I dessa tider är elkostnaderna ett stort bekymmer för många familjer men lösningen kan vara att installera solceller. Faktum är att solceller pris sänker kostnaderna för elen i längden. Om du inte har råd att köpa nya solceller så kan du välja att leasa dem. Även om det kostar en slant i månaden så är chansen stor att du ändå tjänar på det eftersom du slipper de gamla kostnaderna. En stor fördel är dessutom att du kan sälja el från dina solceller om de producerar mer än du behöver. När du installerat dina solceller så får du heller inte glömma att utnyttja det gröna skatteavdraget. Du minskar även ditt koldioxidavtryck om du väljer att använda energi från solceller.

Skaffa ett extrajobb

Om du behöver extra pengar till ditt motorsportintresse så kan det vara en god idé att skaffa ett deltidsjobb. Du kan exempelvis vara hundvakt eller hjälpa grannarna att klippa gräset för att få in några extra slantar. Det finns dessutom många timanställningar där du själv kan välja hur mycket du vill jobba.

Sälj gamla prylar

Kanske har du en massa pengar som du inte visste om i form av gamla värdefulla saker. De flesta av oss har alldeles för mycket grejer som vi inte använder. Att rensa på vinden eller källaren och sälja sakerna du inte behöver skulle kunna ge mycket pengar. Sakerna kan du exempelvis sälja på onlineauktioner eller loppisar.