Traktor på egna gården

Att syssla med motorsport är otroligt kul och är något som lockar många världen över. Många med starkt motorintresse drömmer om att ratta sin egen rallybil eller sportbil, oavsett om det handlar om privat körning eller i ett lopp. En rallybil eller liknande fordon kräver dock sitt utrymme för att du ska kunna hålla på med mekande och annat fix som hör till. Antingen har du tillgång till ett rejält garage – eller också håller du till på egen gård. Den sistnämnda boendeformen kräver dock annan investering, som exempelvis att köpa traktor.

Optimera framkomligheten

En gård innebär inte bara ett boende; hit räknas ofta både andra byggnader och mark, samt inte sällan en viss vägsträcka fram till gården som du kanske måste underhålla på egen hand. Här blir en traktor något som underlättar tillvaron oerhört mycket. Dels kan du använda den till markbearbetning på dina marker och dels i kombination med en plog om vintrarna för att säkerställa framkomligheten. Det finns mängder av tillbehör, så när du vill köpa traktor kan du samtidigt passa på att plocka med lite annat.

När du kommer fram som du ska till garaget där din rallybil står (tack vare traktorn), är det fritt fram att sätta igång med mekandet. Kanske har du redan en i det närmaste fullutrustad hemmaverkstad, annars är det en väl värd investering i ditt intresse. Många som optimerar sina rallybilar satsar på låg vikt och hög motoreffekt, så ett fokus bör vara att få bort så mycket onödigt på bilen som möjligt. Det kan exempelvis handla om att plocka bort alla säten förutom förarsätet. Effekten kan du enkelt höja genom motoroptimering av programvaran, samt genom att satsa på sportavgassystem med tillhörande luftfilter för bättre flöde. Rallyskogen nästa!