Satsa på flakkåpa för transporten

Är du ofta på resande fot mellan olika race och tävlingar? Då vet du säkert hur viktigt det är med smidig transport och bra förvaring. En kåpa på bilflaket kan vara rätt lösning för dig som behöver frakta med tillbehör eller reservdelar.

Idag finns det många varianter av flakkåpor att välja mellan. Dessutom kan du köpa flakkåpa till många olika modeller och bilmärken. Häng med för att lära dig lite mer om dessa praktiska förvaringsutrymmen!

Skyddat utrymme

Med en flakkåpa monterad på din bil får du automatiskt ett utrymme som är helt skyddat mot regn, snö och vind. Men du skyddar även dina ägodelar från att bli stulna när bilen står parkerad. En traditionell modell har rostfria gångjärn och även centrallås både bak och fram. Du kan alltså förvara allt från enkla redskap till dyra däck och hjälmar i flakkåpan!

Smidig åtkomst

Du kommer enkelt in i flakkåpan eftersom den har rutor som går att öppna. Även rutan på den främre delen brukar i regel gå att öppna och på så sätt kan du dessutom lättare komma åt att göra rent. För att skydda mot starkt ljus kan du få alla rutor tonade och det finns även flakkåpor med så kallad defroster.